Joachim Robbrecht (Gent, 1980) werkt als auteur, regisseur en performer, zet zelf projecten op vanuit St. Showmachine samen met zakelijk leider Denise Harleman en dramaturg Nina Aalders. Naast eigen werk werkt hij als tekstschrijver ook samen met regisseur Sarah Moeremans en verschillende andere groepen als Moeremans&Sons, Dood paard en De Warme Winkel.

Aangespoord door regisseur Sarah Moeremans schreef hij een serie theaterteksten, die zal culmineren in de Crashtest Ibsen serie (zie de Nederlandse Toneelbibliotheek). Ook speelde en schreef hij voor Dood Paard (In die Nag, OMG XMASSHOW WTF), voor Oostpool (King Oeboe en GTA5) en Wunderbaum (Venlo).

Joachim Robbrecht zijn theater vertrekt vanuit een poëtisch engagement naar de wereld : Hij zoekt naar metaforen, verbeeldingen, verbuigingen, nieuwe relaties tussen esthetiek en ethiek, tussen de humor van taal en de sensualiteit van het lichaam. Zijn voorstellingen willen het voelen en denken raken, en een ietwat pijnlijk lachen is nooit ver weg.

In 2011 ontving hij de Charlotte Köhler prijs. vijf jaar nadat hij voor zijn afstudeervoorstelling de Ton Lutz prijs voor beste regie won. Oh Polsko was geselecteerd voor de BNG Theaterprijs, en Crashtest Ibsen Volksvijand werd vorig jaar genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs.