Sien Vanmaele (1991) schrijft, maakt en speelt haar eigen theatervoorstellingen. Ze studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht als actrice. Sinds 2023 is ze samen met Aminata Demba en Michai Geyzen toegevoegd aan de artistieke kern van Laika, theater der zinnen. Samen met  Peter De Bie en Jo Roets, de bezielers van het eerste uur,  bepalen ze de koers van het gezelschap.

 

Sien Vanmaele schrijft, maakt en speelt haar eigen theatervoorstellingen. Ze studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht als actrice. Haar solowerk vertrekt steeds vanuit persoonlijke ervaringen waarbij de kleine tragedies van het leven worden blootgelegd. Een gebroken hart, onzekerheid over de toekomst: de pijn die Vanmaele in haar stukken onderzoekt en die als een rode lijn door haar werk loopt, is er één die we allemaal wel herkennen.

Of ze dit nu doet in de vorm van videoperformances, muziekvoorstellingen, podcasts, online interactie of zintuiglijke performances, eén ding is zeker: de ontwapenende en kwetsbare manier waarop ze haar boodschap telkens brengt, zal er voor zorgen dat iedereen zich na afloop een beetje meer getroost voelt.Uniek aan haar werk is ongetwijfeld haar focus op de zintuigen. Smaak, tast, reuk worden bij het publiek geprikkeld. Sien is namelijk gepassioneerd door alles wat met eten te maken heeft, de systemen errond en de impact op het klimaat.