Nic Bruckman studeerde aan Drama Centre London en University of Oxford. Hij werkte als regieassistent onder andere bij De Utrechtse Spelen (Theater Utrecht) en het Staatstheater Stuttgart en was lid van de Royal Court Writers Group. Kogelvis is zijn toneeldebuut.

'Ik volgde toneelschool aan Drama Centre London (alumni o.a. Colin Firth, Tom Hardy, Michael Fassbender en Emilia Clarke). Daarna werkte ik als regie-assistent bij o.a. Royal Court London, Actors Touring Company, Staatstheater Stuttgart en De Utrechtse Spelen. Zelf regisseerde ik daar Scars, en bij de Arcola Theatre in Londen Miss Julie en Friday. Ik volgde een Master in Creative Writing aan de University of Oxford, waar ik een postgraduate scholarship won van St Catherine’s College. Ik was lid van de Royal Court Writers Group, en dit jaar kende het Fonds Podiumkunsten en het Letterenfonds mij een Werkbijdrage Theatertekst toe.'

Nic Bruckman

Kogelvis

Kogelvis vertelt het onvoorstelbare maar waargebeurde verhaal van Jeffrey Dahmer, die in de jaren ‘80 zeventien jonge mannen het leven ontnam. Hij was een van de eerste 'celebrity serial killers' en is gemythologiseerd in shockumentaries, gemerchandised tot actiepop en verafgood met fanbrieven.

#454 €12.50