Marcel Osterop is acteur, schrijver en theatermaker. Na zijn afstuderen als acteur aan de Amsterdamse Toneelschool in 2004 speelde hij onder andere bij Toneelgroep Amsterdam, Toneelgroep Oostpool en de Toneelschuur.

Bij Het Zuidelijk Toneel speelde hij in de voorstellingen "Fragmenten", "Lichaam" en "De Pelikaan", allen onder regie van Olivier Provily.

Zijn eerste tekst, "Een soort van mooi" schreef hij voor Het Zuidelijk Toneel. Daarna volgden "Bloedjeuk" en "Gewürztraminer", die hij ook regisseerde.

In 2009 richtte hij Toneelgroep Cargo op, het dochtergezelschap van Het Zuidelijk Toneel. Onder Cargo schreef hij "Hartruis", "Gemaakt om te vergeten", "Lucinde", "Geen Vijand", "Scheppingsdefect" en "Contouren".

Verder schreef hij de buitenvoorstellingen "Analemma" en "Stadsgeheimen" voor Het Zuidelijk Toneel, en schreef hij de korte televisieserie "Didi Kompas" in opdracht van de VPRO voor Villa Achterwerk.

Voor de zomerfestivals van 2012 schreef hij "Super Magnifique" voor Toneelgroep Oostpool, "Celebration 3" voor het Nieuw Utrechts Toneel en "Terras" voor Drieons/Lenneke Maas.

Vanaf 2013 zal Marcel zich als theatermaker vast verbinden aan Het Zuidelijk Toneel.