BOG. is een Vlaams-Nederlandsecollectie van theatermakers bestaande uit: Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen, Lisa Verbelen. Vanuit de overtuiging dat we moeten zoeken naar wat ons als mensen bindt zonder de waarde van het verschil uit het oog te verliezen, maakt BOG. filosofische, talige, muzikale voorstellingen over wezenlijke thema’s uit het leven van ieder mens. Zie ook: bogcollectie.com

Toneelwerk

BOG2. – 2023

BEN – 2022

TAL – 2020

KID. – 2018

DAM – 2016

OER. – 2016

GOD. – 2015

MEN. – 2014

BOG. – 2013

BOG. Benjamin Moen Judith de Joode Lisa Verbelen Sanne Vanderbruggen

BOG.2

BOG.2, een tweede poging het leven te herstructureren

Tien jaar geleden deden vier net afgestudeerde twintigers een poging om in een voorstelling het leven te herstructureren. Een poging om dat wat je ‘je leven’ noemt te overzien. De voorstelling ging in première en voor het even leek het klaar en af. Maar net zoals het leven kon deze voorstelling nooit echt af zijn. Ze namen zich voor om deze voorstelling elke tien jaar opnieuw te maken tot dat de laatste van hen de laatste adem zou uitblazen.

In 2023 is het zover en maakt BOG. het tweede deel van hun levenswerk over het leven. In een veranderde wereld, met verouderde lijven, geboren kinderen, gestorven familieleden en gekantelde perspectieven doen vier dertigers een tweede poging het leven te herstructureren. Ze zoomen uit op de complexe veelheid van het bestaan, hopend dat het grotere geheel duidelijk wordt. Net zoals wanneer je vanuit een opstijgend vliegtuig de structuren van de chaotische stad herkent.

#730